Hipnoz nedir?
Hipnoz kelimesi eski yunancada hypnos=uyku anlamına gelir, lakin hipnoz bir uyku hali olmayıp, aksine uyanıklık halidir. Hipnoz düşünen akıldan hisseden akıla bir kayıştır. Bilinçaltına ulaşma yöntemidir.Hani cok kez mantıken (düşünen akıl) onaylamadığımız davranışlarımız vardır. Sigara içmek gibi. Düşünen akıl ile bunun zararlı olduğunu biliriz ama yinede sigarayı içmekten vazgeçmeyiz. İşte o vazgeçememizin yanıtı hisseden aklımızdadır. Hipnozda bilinç kaybolmaz, aksine yüksek bir algılama kapasitesi ile zihnin değişik katmanlarında dolaşır. Kişi söylenilen her kelimeyi duyar, telkinleri ve komutları algılar. Hipnoz, kişinin o anda gerçeğin farkında olmasına rağmen ondan ayrı olduğu hissine sahip olduğu yoğun bir fiziksel ve zihinsel hatta ruhsal rahatlama durumudur. Hipnoz, kişinin sahip olduğu yeteneklerin daha fazla bir bölümünü kullanmasına yardımcı olan anahtardır.Bir çok insanın hipnozdan korkmasına rağmen hipnozda korkulacak esrarengiz birşey yoktur. Hipnozda bulunan kişi bilinç kaybı olmadan farklı bir bilinçlililk boyutuna geçmiştir.Onaylamadığınız, istemediğiniz mantıken kabul etmediğiniz bir şeyi hipnoz halindeykende size kimse yaptıramaz. Bunun altını çizerek belirtmek istiyorum.
Hipnozda hafif trans, orta trans, derin trans diye adlandırdığımız 3 aşama vardır. Her insan farklı olduğu için girdiği tans durumunun derinliği de farklıdır. Her bir durumdada tedavi etkisini gösterir.
Hipnoz hangi rahatsızlık ve şikayetlerde kullanılır?
Günümüzde tıbbi çalışmalar ve araştırmalar, hipnozun tedavi edici değerini, kuşkudan uzak apaçık olarak ortaya koymuştur.
Hipnoz
• Günlük stres ve sıkıntılar,
• Sigara alışkanlığından kurtulmak
• Şişmanlık ve yeme bozuklukları,
• Uyku bozuklukları
• Allerji
• Konsantrasyon problemleri
• Fobiler (korkular),
• Cinsel problemler,
erkeklerde psikojen empotans (peniste sertleşme olmaması,erken boşalma; cinsel istek azlığı veya aşırı cinsel istek vb.)
kadınlarda vaginismus (cinsel birleşmenin olamaması), ağrılı birleşme, cinsel istek azlığı vb.
• Vucüt ağrıları (Migren, boyun sırt ağrıları)
• Psikosomatik rahatsızlıklar ve diğer psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde faydalıdır
Hipnozun tek kullanım yeri sadece psikiyatrik ve psikolojik rahatsızlıklar değildir. Diş hekimleri ağrısız ve korkusuz bir tedaviyi hipnozla gerçekleştirmektedir.Hatta genel cerrahide bile yalnızca hipnozla yapılan büyük operasyonlar bulunmaktadır. .

Tıbbi alanın dışında hipnoz okuma, yazma, hafıza ve öğrenme kapasitesinin artırılmasında, yabancı dil eğitiminde ve çeşitli kurslarda başarının artırılmasında da kullanılır. Hızlı öğrenim ve cok başarılı olmanın anahtarıda hipnozdadır.

Yukarıda saydığım tüm rahatsızlıklarda muayehanemde hipnoz uyguluyorum, uzmanca tedavideki verdiğim ağırlık Korku, psikosomatık rahatsızlıklar, Depresyon ve uyku bozukluklarıdır.

Hastalık sigortaları hipnozla tedaviyi istisna durumlarında karşılamaktadır.

Seans ücretim : 120 Euro


Hipnoz bir uykumudur?
Hipnoz bir uyku değildir. Hipnozdaki kişi uyanıktır, hipnoz uygulayan kişinin tüm sözlerini duyar, anlar, hatta yargılar, sorulara yanıtlar verir. Hipnoz yoğunlaşmış bir farkındalıktır.

İsteğim dışında zorla hipnoza girer miyim?
Hayır. Hipnoz, kişinin gönüllü isteğiyle, hipnoz uygulayan kişinin direktifleri doğrultusunda dikkatini toplaması ve yoğunlaştırması ile gerçekleşen bir durumdur.. Dolayısı ile hipnoza girmek istemeyen kişi dikkatini yoğunlaştırmayacağı ve direktiflere uymayacağı için isteği dışında hipnoza sokulamaz.


Hipnozda kontrolümü kaybeder miyim?
Kesinlikle hayır. Hipnoz sırasında kişinin kontrolü tamamen kendi elindedir. Hipnoz uygulayan kişinin söylediği her şeyi dinler, anlar, değerlendirir ve istemediği hiçbir şeyi söylemez, istemediği hiçbir şeyi de yapmaz. Eğer, hipnoz uygulayan kişi, hipnozdaki kişiden söylemek istemediği gizli sırlarını söylemesini ya da onun ahlaki ve sosyal değerlerine aykırı bir şeyi yapmasını isterse kişi bunu kabul etmez, daha da zorlanırsa hipnozdan çıkar.

Hipnozdan çıkamamak mümkün mü?
Hayır. Hipnoza alınan herkes, seans sonunda hipnoz uygulayan kişinin direktifleriyle hipnozdan çıkar. Diyelim ki hipnoz sırasında hipnoz uygulayan kişi çeşitli nedenlerle kişiyi hipnozdan çıkartmadan oradan ayrıldı. Bir süre sonra uygulayıcının uzaklaştığı süre ve mesafeye bağlı olarak hipnoz sona erer.

Hipnoza herkes girebilir mi?
Evet. Söylenenleri anlayan ve uygulayan herkes derin hipnoza girebilir. Hipnoz kontrolü kaybetmek değil aksine zihinsel kontrolü güçlendirmektir. Zeki, hayal gücü kuvvetli, kolayca dikkatini yoğunlaştırabilen kişiler hipnoza çok kolay girer, kolayca da derinleşebilirler.